Meny

Contacts

Products

ULMATEC
ENERGY >>
  ULMATEC
HANDLING >>
  ULMATEC
SERVICE >>

Ulmatec

2018   2018 2017   2017 2016   2016 2015   2015 2014   2014 2013   2013 2012   2012 2011   2011

KLEVEN og ULSTEIN VERFT GÅR FOR ULMATEC LARS™ 

Pressemelding – Hareid/Stavanger, Norge, Mai 2013

14 Launch And Recovery System fra Ulmatec I ordre per Mai 2013

Ulmatec har inngått kontrakt med Kleven og Ulstein Verft om levering av Ulmatec LARS for bygg nummer 362 på Kleven og Bygg nummer 301 på Ulstein. Dette er offshore spesialskip av typen MT 6022 og SX121 som skal leveres til henholdsvis Olympic Shipping og Island Offshore.

Det er gledelig å konstatere at vi i det siste har vunnet flere kontrakter i et marked preget av tøff konkurranse, sier Salgs og Markeds direktør Jon-Åge Eidem i Ulmatec.

Ulmatec har i løpet av 2012-2013 inngått avtaler om leveranse av til sammen fjorten (14) Launch And Recovery System (LARS), der elektriske vinsjer, avanserte kontrollsystemer og luke-arrangement er en del av leveransen. Kundene er Kleven(Olympic Shipping ), DOF, IKM, VARD, Ulstein Verft (Gc Rieber og Island Offshore). Avtalene er inngått i tett samarbeid med Ulmatec sin vinsjeavdeling i Stavanger (tidligere Cetix AS) som ble en del av Ulmatec i november 2011. I tillegg har Ulmatec fått flere ordrer på luker og diverse til Eidesvik, REM med flere.

Dei siste ordrene omfatter to Ulmatec LARS™ over side system av typen Ulmatec A-frame XL LARS™, med tilhørende hydrauliske sideporter til Kleven verft, og et moonpool LARS™, med tilhørende moonpool-luke og et overside system av typen Ulmatec LARS™ sammen med hydrauliske sideporter og en spesial tilpasset hydrauliske moonpool luke for modulhandtering til Ulstein verft samt det siste innen avanserte kontrollsystem og elektriske vinsjer fra Ulmatec Cetix AS. Ulmatec LARS ™ er et verktøy for håndtering av ubemannede miniubåter -ROV under røffe værforhold.

Ulmatec LARS™, er utviklet for å gi ROV-operatørene optimal sikkerhet under drift og ved parkering for service på ROV og TMS (Tether Management System). Ulmatec LARS™ er fleksibel under operasjon, er enkel å installere, og stiller minimale krav til service.

Mye av utstyret vil bli designet, bygget og testet ved ULMATEC sitt anlegg på Hareid. Vi har nå startet bygging av en over 200m lang dypvannskai og vi ser fram til og kunne ta denne i bruk høsten 2013. Vi vil da disponere et ca. 70.000kvm stort areal på Hareid for montering, mobilisering og testing av utstyr mot Subsea operasjoner. Vi ser at Subsea markedet skyter fart og ULMATEC ønsker og være med på dette. ULMATEC har flere nye innovative løsninger mot dette markedet som snart er klar for presentasjon og de siste ordrene sikrer oss god sysselsetting framover slik at vi kan bygge og satse videre. Spesielt innen engineering er der behov for mer hender og hoder.

- Vi har satset tungt på utvikling av håndteringssystemer til subsea-markedet. Med Ulmatec Cetix samt Ulmatec engineering og våre nye oppgraderte fasiliteter på Hareid er vi godt rustet mot Subsea teknologi utvikling, kvalitet og kapasitet, avslutter Jon-Åge Eidem.

For more information, please contact:

Jon Åge Eidem
Sales- and Marketing Director

Ulmatec
Ulstein Marine Technology AS
Tel.+47 909 60 477