Meny

Contacts

Products

ULMATEC
ENERGY >>
  ULMATEC
HANDLING >>
  ULMATEC
SERVICE >>

Ulmatec

2018   2018 2017   2017 2016   2016 2015   2015 2014   2014 2013   2013 2012   2012 2011   2011

FLERE VIL HA ULMATEC LARS™

Pressemelding – Hareid, 29. Januar 2013
 

Ulmatec vinner nye ordrer på Launch And Recovery System
Ulmatec har inngått kontrakt med Kleven om levering av to Ulmatec LARS for et offshore spesialskip av typen MT6022 MkII som Kleven bygger for Olympic Shipping, med opsjon på en lik leveranse til et tilsvarende fartøy til Olympic.

- Vi har satset tungt på utvikling av håndteringssystemer til subsea-markedet. Nå ser vi at dette markedet skyter fart, og i løpet av det siste året har vi solgt en rekke varianter av Ulmatec LARS som er et system for håndtering av ubemannede miniubåter (ROV), sier Markedsdirektør Jon-Åge Eidem og Salgsdirektør Bjørn Roppen i Ulmatec.

Den nye ordren omfatter to Ulmatec LARS™ over side system av typen Ulmatec A-frame XL LARS™, med tilhørende sideporter, samt det siste innen avanserte kontrollsystem og AHC elektriske vinsjer fra Ulmatec. Løsningen er svært energieffektiv ved at driften av vinsjene er basert på permanentmagnet teknologi (PM-teknologi). Ulmatec A-frame XL LARS™ skal kunne operere miniubåter på over 4000 meters dyp, og er en nyutvikling basert på ønsker og innspill fra Olympic Shipping, MarinTeknikk og Kleven som alle er utrulig dyktige men og krevende partnere som vi ser fram til et langt og nært samarbeid med. Utstyret skal leveres i løpet av 2013.

- Det er gledelig å konstatere at vi stadig vinner flere kontrakter til tross for tøff konkurranse. Dette er et resultat av en langsiktig industriell satsing på produktutvikling, salg, engineering, høy andel av egenproduksjon og høy servicegrad. ULMATEC har levert AHC elektriske vinsjer og avanserte ramme systemer til LARS siden 2005. Basert på kundetilbakemeldinger og erfaringer gjort dei siste 8 åra er vi blitt enda bedre rustet for et subsea-marked i vekst, sier Eidem. Mye av utstyret vil bli produsert ved vårt oppgraderte anlegg på Hareid.

Han mener markedet er klar for en uavhengig aktør som kan tilby skreddersøm i henhold til kundens ønsker, kontra de store og tunge leverandørene. 

- Vi har bygget opp en solid engineeringkompetanse, og en effektiv egenproduksjon med moderne automatiserte maskiner. Vi har også et servicenettverk som er i stand til å støtte kundene gjennom utstyrets livsløp på båtene. Dette gir oss en fleksibilitet som ingen andre har. Med vår samlede erfaring er vi trygge på at vi tilbyr unike og konkurransedyktige løsninger med høy grad av funksjonalitet, korte leveringstider, og med høy kvalitet og kontroll i produksjon og logistikk.

Salgs- og markedsdirektør Jon-Åge Eidem i Ulmatec er fornøyd med ordreinngangen i 2012, og avslutter med å fortelle at han er positiv til det nye året.

- Med de siste ordrene har vi sikret oss mye arbeid og et godt grunnlag for videre satsing. Der vil komme flere nyskapende spesialtilpassede løsninger fra ULMATEC innen offshore og spesielt SubSea operasjoner som snart er klar for presentasjon til markedet, vi har derfor sterk tro på at ordreinngangen skal bli god også i 2013 og utover.

Ulmatec LARS™

Ulmatec LARS™ er et system for sikker sjøsetting, drift og innhenting av ubemannede miniubåter (ROV - remotely operated vehicle), selv under røffe værforhold. Ulmatec LARS™ er utviklet for å gi ROV-operatørene optimal sikkerhet under drift, og ved parkering av ROV for service. Ulmatec LARS™ er fleksibel under operasjon, den er enkel å installere, og stiller minimale krav til service. Sytt sammen med det beste og siste inne elektrisk drift av AHC vinsjer (PM og Induksjon) og et samstemt egenprodusert kontroll system som er designet basert igjennom mange års erfaring i bruk. 

Om Ulmatec

Ulmatec utvikler maritim teknologi og service til kunder internasjonalt. Konsernet tilbyr spesialiserte og robuste løsninger til skip og rigger basert på kundenes behov for funksjonalitet og sikkerhet. Leveransene spenner fra komplette prosjekter, systemleveranser – gjerne i nært samarbeid med anerkjente skipsdesignere, tredjeparts verifikasjon av eksterne leveranser, til spesialproduksjon og service. Navnet Ulmatec kommer av det opprinnelige selskapsnavnet Ulstein Marine Technology. Selskapet ble startet i 2000, men røttene kan følges tilbake til 1917 og Ulstein Mek. Verksted.

Ulmatec – our contribution makes a difference

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jon Åge Eidem
Salgs- og markedsdirektør
Ulmatec - Ulstein Marine Technology AS
Tlf.: +47 909 60 477
epost: jon.age.eidem@ulmatec.no